Refill Cerneala

Ai încărcat vreodată un cartuș de cerneală cu seringa? Înseamnă ca te-ai bucurat de experiența pictării degetelor cu cerneala neagră sau de diferite culori (magenta, cyan, yellow), experiența care a durat câteva zile, deoarece ai constatat ca cerneala de pe mâini nu iese decât după 2..3 zile de spălat intens cu săpun!

Sau ai avut vreun client care a venit cu un cartuș de cerneală la încărcat, iar cartușul era deja înfundat și, totodată, plin de cerneală? Cum să scoți cerneala din cartuș? Cu gura?

Sau te-ai gândit că este posibil să ai o afacere prin care un cartuș de cerneală care costă în mod obișnuit 20…30 euro să-l poți incărca, în mod profesionist, în mai puțin de 5 minute, cu numai 3 euro?

Dacă te-ai aflat vreodată într-una din situațiile de mai sus, atunci ai ajuns unde trebuie. Răspunsurile la toate întrebările tale și rezolvarea problemelor de mai sus le face o mașină profesionistă de refill cartușe cerneală.

Ce sunt masinile de refill cerneala?

Mașinile de refill cerneală sunt echipamente specializate în umplerea cartușelor de cerneală, cartușe utilizate în imprimantele cu jet de cerneală sau ink-jet cum mai sunt cunoscute. Mașinile „ECO Refill Machines” ™ pentru refill cerneală utilizează tehnologia vacuumului de mare adâncime (-0.6 … -0.7 bar) pentru a umple și a curăța cartușele de cerneală.

Cum se face refill-ul de cerneală în prezent?

Ca și acum 30 de ani, când s-au inventat imprimantele cu jet de cerneală. Cu seringa. Majoritatea utilizatorilor de imprimante cu jet de cerneală fac 2 greșeli majore, din neștiință:

– nu știu (nici nu au de unde să știe) ce calitate de cerneală sa folosească

Pe internet se găsesc o grămadă de tipuri de cerneală „recomandate” pentru refill, care mai de care mai promovate, dar, pe care, doar experiența în timp (ani chiar), poate spune dacă cerneala respectivă este bună sau nu. De cele mai multe ori, cerneala se usucă prea repede, ceea ce duce la înfundarea cartușului de cerneală (de cele mai multe ori iremediabil, mai ales că, în multe cazuri, cartușul este „uitat” afară din imprimantă pentru câteva zile, dacă nu chiar luni). 

Noi am rezolvat această problemă. De mai bine de 15 ani, utilizăm în toate cele 5 Printshop-uri, o cerneală verificată în timp, de la același furnizor extern, cerneală cu care încărcăm lunar sute de cartușe, și nu am avut în cei 15 ani nicio problema legată de calitatea cernelii.

– nu cunosc tehnica de refill

Dacă cartușul e înfundat, adică diuzele prin care iese cerneala (niște mici orificii dimensiuni de zecimi de micron) sunt pline de cerneală uscată, atunci nici nu mai e nevoie de tehnică de refill. Ai nevoie de un utilaj care sa te ajute să desfunzi cartușul. Punct. Poți încerca cu diverse metode, chiar și cu gura, dar nu e recomandat!

De ce ai alege o mașină de refill cerneală versus seringă?

Așa cum am mai spus, mașinile „ECO Refill Machines” ™ pentru refill cerneală utilizează tehnologia vacuumului de mare adâncime (-0.6 … -0.7 bar) pentru a umple și a curăța cartușele de cerneală.

E bine sa știi că 90% din cartușele de cerneală de pe piață au în interior, din construcție, un burete de înaltă densitate, burete care reține cerneala. De obicei la cartușele normale buretele ocupă doar jumătate din spațiu, iar la cartușele XL, buretele ocupă tot spațiul interior. Tehnologia vacuumatică înseamnă că, din cartuș, într-o cameră de vid, se extrage aerul din burete și, în loc de aer, este introdusă cerneala care va ocupa, în lipsa aerului, toate alveolele buretelui. Astfel, se ocupă tot spațiul buretelui, fără aer, încât de fiecare dată când se face refill, buretele va fi plin pană la refuz, cu cerneală și nu va avea goluri de aer. Cerneala se introduce printr-un ac de seringă (aici seringa este folosită doar pentru măsurarea cantității de cerneală ce trebuie introdusă în cartuș, de obicei intre 5…30ml) .

Un cartuș de cerneala încărcat corect, trebuie să confirme prin:

– nu trebuie să curgă

– la testul cu șervețelul (capul se tamponează cu un șervețel de hârtie, scurt și apăsat), cerneala iese prin cap, continuu, fără întreruperi

Avantajele utilizării unei mașini de cerneală

– cartușul este încărcat în vid, în vacuum avansat, pe care numai o mașină profesionistă de refill îl poate genera

– cartușele încărcate artizanal, acasă, și înfundate pot fi desfundate doar cu ajutorul vacuumului generat de mașină

– refill-ul este ușor, predictibil, obții aceeași calitate pentru toți clienții, nu depinde de abilitatea operatorului

– nu te murdărești, refill-ul profesional se face din bidoane de 1 litru sau chiar mai mari, care se schimbă mai rar, ceea ce înseamnă că posibilitatea de a se vărsa cerneala este mult mai mică decât la bidoane de 100ml sau 500 ml, accidentele de acest fel sunt foarte rare

– se pot încărca 2,3 sau chiar 5 cartușe de cerneală în mod simultan (depinde de numărul de linii de refill ale mașinii), ceea ce face foarte productivă operațiunea de refill

– se pot curăța 1…3 cartușe de cerneală în mod simultan

– cerneala reziduală se adună într-un recipient care poate fi golit la o perioadă de timp destul de îndelungată, ceea ce face ușoară operațiunea de reciclare a cernelii uzate

– se pot spala cartușele de cerneală. Dacă din accident s-a încărcat cu o cerneala de culoare diferită, vacuumul ajuta la curățarea și spălarea cartușului, astfel încât astfel de întâmplări nefericite sa nu afecteze businessul și imaginea către clienți

Intrebari frecvente